Schrijf- en denktrainingen

De schrijftrainingen zijn bedoeld voor ambtenaren die betere teksten willen schrijven in minder tijd. De workshop ‘Redigeren in vijf minuten’ is speciaal voor managementteams bij de overheid.

Daarnaast geef ik thema-workshops. Ook bij de overheid schrijven we immers nieuwsberichten, verhalen, webteksten, blogs.

Meestal geef ik deze schrijftrainingen binnen een overheidsorganisatie, als incompany-training. Soms als algemene basistraining voor schrijvende ambtenaren. Steeds vaker als maatwerkworkshop: voor projectteams die gezamenlijk een rapport schrijven of voor teams die hun standaardbrieven moderniseren. 

“Eindelijk een nuttige en superpraktische cursus. Heerlijk om direct met je eigen teksten aan de slag te gaan!”

Persoonlijke aandacht en plezier

Ik werk het liefst met kleine groepen, van vier tot vijf deelnemers. Groot genoeg om van elkaar te leren. Klein genoeg voor persoonlijke aandacht en individuele feedback. Een groep waarin privacy en vertrouwelijkheid vanzelfsprekend zijn.

“Wat ik zeker fijn vind is dat je bijna persoonlijk aandacht krijgt. Actuele voorbeelden analyseren is heel nuttig en daadkrachtig. Zie en ervaar de (on)duidelijkheden.”

“Kleine clubjes. Je voelt je ook veilig. Fouten maken kan en mag!”

Denktrainingen

Denken en schrijven hebben veel met elkaar te maken. Een warrig hoofd leidt maar zelden tot een heldere tekst. Mindmaps helpen mij om mijn gedachten te ordenen. Daarom geef ik ook mindmaptrainingen.

Schrijven bij de overheid hoeft niet saai te zijn. Veel maatschappelijke vraagstukken vragen om innovatieve en creatieve oplossingen. Met een paar eenvoudige denktechnieken krijg je al snel nieuwe inzichten en invalshoeken. In de training ‘Huis-, tuin- en kantoorcreativiteit’ kom je snel op ideeën dankzij een paar praktische denktechnieken.

Investering in tijd en geld

Schrijftrainingen bestaan uit minimaal twee blokken; tussen de blokken zitten twee of drie weken, zodat de deelnemers tussentijds kunnen oefenen. Elke deelnemer werkt aan een eigen tekst. De ideale groepsgrootte is vier tot vijf deelnemers.

Ik geef elke deelnemer feedback op zijn of haar tekst. Hoe groter de groep, hoe meer teksten ik lees.

Managementteams komen met ‘Redigeren in vijf minuten’ in tweeëneenhalf uur een heel eind. Vaak wil een team daarna nog een vervolgbijeenkomst. Een vast onderdeel is de vraag, hoe het team de kwaliteit van de teksten binnen de eigen organisatie kan verbeteren.

Een Mindmapworkshop duurt twee tot drie uur; dat geldt ook voor de workshop Huis-, tuin-en kantoorcreativiteit.

Vanaf-prijs per blok/dagdeel:

  • € 750 voor een groep van 4-5 deelnemers
  • € 950 voor een groep van 6-8 deelnemers

Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Het gaat altijd om maatwerk.

“Ik vind het altijd jammer als een workshop bij jou is afgelopen; je geeft informatie waar je echt wat aan hebt, weet een fijne sfeer neer te zetten en brengt je enthousiasme goed over! Ik had iedere keer nog best even door willen gaan.”

Emmy

Deel dit met je netwerk:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.